Що п'ють з суші? Напої до суші, які підходять ідеально!
У традиційному варіанті суші - це популярне японське блюдо, приготоване з рису, морепродуктів, риби і водоростей. За останні кілька років суші поширилися по всьому світу і стали заміною традиційних обідів працівників офісу.
@_short (products ;; 32 | 84 | 130)
Суші мають своєрідний смак, тому їх звикли чимось запивати. Потрібно знати, які напої підходять до суші згідно з етикетом. Всі відповідні напої можна поділити на такі групи:
алкогольні або безалкогольні;
теплі або холодні;
солодкі або солоні.
Ми радимо спробувати різні варіанти, тільки (спойлер!) Не пийте солодкі (розповімо пізніше, чому).
Поєднання з алкогольними напоями
Сучасні ресторани пропонують широкий вибір страв кухонь різних країн світу. Суші і роли - дивовижні страви японської кухні, які володіють солодкими, солоними і гострими смаковими нотками. Звичними супутниками цього японського блюда є васабі, соєвий соус, а також імбир. Щоб не перебити оригінальний смак такої простої і в той же момент складної страви, необхідно правильно вибрати алкогольний напій.
Роли - це екзотичні рулетики з різноманітними начинками. Ця страва дуже вибаглива і поєднується далеко не з кожним напоєм. Може бути, саме тому роли привертають до себе гурманів.
@_short (products ;; 139 | 194 | 314)
На питання, чим запивати суші і роли, існує безліч відповідей.
Саке
Традиційним напоєм, який подають разом з цією стравою, є саке. Саке - це рисова горілка, хоча за принципом отримання напою більше нагадує пиво або вино, при цьому її міцність не перевищує двадцять градусів. Те, що японці п'ють саке в підігрітому до 40 ° C вигляді це помилка. Вони п'ють саке в підігрітому вигляді в холодну погоду і охолодженому в жарку. Європейці звикли вживати саке в охолодженому вигляді. Подають саке в горнятках з кераміки (глина, фарфор) без ручок, а п'ють з мініатюрних керамічних чашок без ручок.
Пиво
Сучасним і цілком відповідним поєднанням є суші і пиво. Пінний напій підкреслює всі смакові особливості цієї страви. А для того, щоб гіркуватістю не перебити смак, необхідно брати неміцний світлий сорт пива. Такий тандем - це відмінний спосіб проведення дружніх вечорів.
Вино
Альтернативним варіантом пиву є вино. При цьому існує безліч його сортів, які поєднуються з цією стравою. Тому потрібно розібратися, з яким вином їдять суші.
Роли і вино зі слив - відмінний тандем. Існує безліч сортів цього напою. Щоб надати йому золотистий колір, при приготуванні додають мед, а з зеленим чаєм він стає зеленуватим.
Сливове вино на даний момент є рідкістю. Як альтернативу цьому раритету використовують біле марочне вино.
Біле
Гурмани високо оцінюють його тонкий смак в поєднанні з суші. Даний напій підкреслить приємний смак морепродуктів. Для кожного виду страви необхідно підбирати свій сорт вина. Наприклад, для суші з крабами або креветками рекомендують Шардоне.
Рожеве
Ідеальне вино для суші - рожеве. Цей універсальний напій підійде під будь-які види суші і допоможе відчути оригінальний смак кожного блюда. Сухі рожеві сорти краще, ніж напівсолодкі, так як останні є напоями десертними. Для страв японської кухні найкращим буде французьке сухе вино Божоле Розі. Подають його охолодженим до 10 ° C.
Червоне
Любителі червоного вина знають, що воно відмінно поєднується з м'ясом, а ось чи підійде до морепродуктів? Гурмани вважають, що не дуже, так як червоне вино містить багато танінів, в результаті чого надає певний присмак металу. Але все ж є кілька сортів червоного вина, які підходять для суші з жирною рибою, такий як лосось, тунець і скумбрія. Це Піно Нуар або Каберне Совіньон. Вони найкраще підкреслять смакові відтінки американських ролів з вершковим сиром і з Філадельфією.
Як бачимо, є безліч відповідей на питання, яке вино підходить до суші. Але не вином єдиним можна запивати!
Безалкогольні напої в парі з суші
Коли замовляєте суші на роботу або в даний момент спиртне не для вас, алкогольні напої можна замінити безалкогольними. А ось що п'ють з суші, зараз розберемося.
Чай
Японці віддають перевагу вживанню свого традиційного блюда разом з зеленими або трав'яними сортами чаю. Чай в пакетиках не підійде - він повинен бути заварений за особливими правилами. Деякі люди вважають за краще звичайний чорний чай, тільки вживати його необхідно без цукру, адже солоне і солодке не дуже добре підходять один до одного.
Зелений чай містить безліч ферментів, які сприяють травленню. Завдяки легкому аромату цього напою можна відчути весь смак будь-рецептури. Роли досить гострі, тому дуже до речі буде їх запивати зеленим чаєм, щоб трохи охолодити рот.
Заварюється чай в чайнику - керамічному або фарфоровому. Попередньо чайник обполіскують всередині і зовні окропом, для того, щоб чайник нагрівся і при заварюванні чаю не втратила температуру. Заливати чайне листя необхідно гарячою водою, але не окропом. Після того, як перший раз чай залили, його зливають і не п'ють. Пити його починають після того, як заварили повторно і наполягли до 5 хвилин. Заварку з чаю видаляють, щоб не дати йому «перезаваріться». Дотримуйтесь цих рекомендацій, і у вас вийде приготувати незвичайного смаку та аромату зелений чай, який відмінно підійде до будь-якого суші-сету.
Соки
Свіжовичавлений сік - відмінне доповнення до суші. Оцініть поєднання ролів і таких фрешів:
томатний;
грейпфрутовий;
огірковий.
Безалкогольне пиво і мінеральна вода також є хорошим доповненням до суші для тих, хто тимчасово не п'є алкоголь.
Що не підходить
А ось солодкі газовані напої, шийки, які містять величезну кількість цукру, подавати до суші не рекомендується. У сукупності з морепродуктами ці напої можуть погіршити травлення. Адже для перетравлення солоної і білкової їжі підшлункова залоза повинна виробити потрібні ферменти, а цукор розщеплюється за допомогою інших речовин. В результаті - нетравлення, бурчати живіт і інші неприємні наслідки.
Вже точно не підійдуть молочні та кисломолочні напої! Можна навіть не пояснювати, чому.
Не прийнято подавати суші з такими напоями, як горілка, коньяк і віскі, адже це показує незнання японських традицій.
Як правильно подавати суші і роли з напоями
Яке спиртне підходить до суші і які безалкогольні напої можна подати, ми розібралися. Залишилося визначитися, як це все красиво обставити.
Отже, якщо вечеря для «непитущих» і ви зупинилися на зеленому чаї, підготуйте чайничок з глини і невеликі чашки, в які буде розливатися цей напій.
Якщо планується вечір, на якому ви будете вживати міцний алкоголь, то відмінним варіантом стане графин і маленькі чашечки, зроблені з порцеляни, глини або дерева. Більш слабкий алкоголь до суші, як, наприклад, вино і пиво, звичайно наливають в об'ємні склянки і келихи.
Що стосується самих страв, то форма посуду для них відрізняється від традиційної. Століттями живуть в тісноті японці придумали (а ми навчилися у них) подавати суші в квадратній або прямокутній посуді. Це дозволяє раціонально і економно заповнити простір столу.
Щоб правильно підібрати столові прилади, необхідно розрахувати кількість персон. Можна купити цілий готовий набір посуду для суші на одного, двох або кількох людей. В один комплект входять такі приналежності:
палички;
тарілка для самої страви;
підставка;
тарілочка для імбиру;
блюдце під соуси;
чашечка для саке.
Як бачимо, дуже просто підібрати напої до суші і роллам. Традиційні японські - не єдиний прийнятний варіант.