• Головна
  • Блог
  • Скільки можуть зберігатися суші і роли? Термін придатності суші та ролів

Скільки можуть зберігатися суші і роли? Термін придатності суші та ролів

Скільки можуть зберігатися суші і роли? Термін придатності суші та ролів

Коли ми насолоджуємося в ресторані або кафе стравами азіатської кухні, нас в останню чергу хвилює питання, скільки можуть зберігатися суші. За замовчуванням, ця страва до столу подається, як тільки його приготував кухар.

Шлях від рук кулінара до нашого шлунка - мінімальний. А ось як бути, якщо це відстань кілька продовжується, наприклад, ми готуємося до прийому гостей заздалегідь і готуємо ці страви самостійно або замовляємо напередодні (хоча це не найкращий варіант, так як служби доставки працює безперебійно)? Без знання особливих правил не обійтися.

Холод, що не переходить в мороз
Спочатку невеликий екскурс власне в історію цієї смачної їжі. Спочатку людей турбує не термін придатності суші та ролів, а збереження вантажу в трюмах кораблів вантажу: рисом пересипали перевозяться в бочках рибу. Такий спосіб зберігання дозволяв кораблям доставляти ніжний продукт незіпсованим. Пізніше хтось подумав про те, що шкода викидати стільки рису, і став готувати перші суші: шматочки сирої і приготованої риби або морепродуктів на Колобка з відвареного рису.

Цим суші відрізняються від ролів, які представляють собою найрізноманітнішу начинку, загорнуту в рис і лист водорості. Ця різниця визначає і деякі відмінності в умовах і терміни зберігання виробів азіатської кухні відкритий рис висихає швидше, а відкрита начинка - ласий шматочок не тільки для нас, але і для різних хвороботворних мікробів. Тому термін придатності ролів можна вважати хоч ненабагато, але більш тривалим. Але в цілому - чим раніше суші і роли будуть з'їдені, тим більше вони відповідають званню дійсно здорової їжі.

@_short (products ;; 54 | 84 | 135)
Кожен продукт і готове кулінарний виріб мають свій термін придатності, який визначається відповідним ТУ - технічними умовою. Це своєрідна інструкція з виготовлення та зберігання. Кулінарні правила роз'яснюють, скільки можна зберігати готові роли і суші. Згідно з приписами, ніжні азіатські гості нашого столу можуть зберігатися в холодильнику до 18 годин, при цьому температурний діапазон від + 2 ° С до + 6 ° С.

Ніякого заморожування, особливо це стосується суші. Якщо ми поставимо їх в морозильну камеру навіть ненадовго, ми отримаємо:

сухий після заморозки рис;
зіпсований зовнішній вигляд (це як гербарій порівняти з живими квітами);
змінилися не в кращу сторону смакові якості.
Глибокої промислової заморожуванні піддається тільки риба, з якої потім роблять суші і роли. Без цього не обійтися, дорога від океану до нашого ресторану далека. Ну і всім відоме кулінарне правило: один раз заморожене повторно заморожувати не можна. В Азії, де використовують свіжу сиру рибу, питання, як зберігати готові роли, викличе подив, що межує з шоком. Такі вироби їдять негайно після приготування.

@_short (products ;; 132 | 209 | 283)
Хоча в глибокому заморожуванню є свої плюси: таким чином знищуються можливі паразити. Неправильне ж зберігання може призвести до того, що в азіатському ласощах поселяться бактерії і інші небажані гості.

Скільки можуть зберігатися роли в холодильнику, залежить від начинки. Якщо в них міститься будь-який тваринний білок (риба і морепродукти теж до них відносяться), зберігати їх можна на холодильної полиці не більше доби. Це стосується такої начинки:

риба;
морепродукти;
м'ясо, в тому числі птиці;
копченості;
яйця;
сир.
Це саме можна сказати і до суші.

Якщо в начинці присутній ікра, термін зберігання готових суші та ролів скорочується вдвічі: вони стоять в холодильнику не більше 12 годин.

@_short (products ;; 33 | 37 | 38)
Найтриваліший термін зберігання ролів - 2 доби, це стосується виробів з рослинними компонентами (фрукти, овочі). Хоча веганські роли теж краще готувати безпосередньо перед подачею, щоб рослинна клітковина була якомога соковитіше. Наприклад, нарізані огірки моментально втрачають вологу. Тому і вегетаріанські, і інші роли і суші з огірком потрібно з'їдати якомога швидше, інакше ми не відчуємо цю чудову огіркову хрустінку і його свіжий смак.

Окремий пункт - теплі суші. Вони не підлягають зберіганню взагалі, їх з'їдають негайно після приготування або доставки на будинок.

Якщо ви самостійно готуєте азіатську їжу з продуктів, які самі і купуєте, намагайтеся вибирати найсвіжіші рибу і м'ясо, звертайте увагу на термін придатності і не кладіть ці продукти на тривале зберігання. Важливий момент: чим коротше шлях від прилавка до накритого столу, тим смачніше, корисніше і безпечніше їжа. Особливо це стосується замороженої риби: її треба пускати в хід, як тільки розморозиться. Обов'язково цікавтеся походженням м'яких сирів, так як на полицях часто можна зустріти підробки з пальмовою олією.

Правильна упаковка - запорука успіху
Скільки можна зберігати суші в холодильнику, залежить не тільки від виду вироби, а й від того, як його упакують. Якщо ви придбали його в магазині або покинули ресторан з пластикової коробочкою з недоїденим, знайте: така тара годиться тільки для транспортування, причому нетривалого. Будинки перекладіть на кераміку або скло, затягніть плівкою і далі зберігайте в залежності від начинки.

Термін придатності суші в холодильнику без захисної плівки дуже короткий: і рисовий колобок, і те, що знаходиться на ньому, дуже швидко висихає. Під плівкою краще зберігати і роли, особливо якщо вони вже нарізані. Якщо ви готуєте японську кухню самостійно і хочете здивувати своїх гостей, краще покласти на зберігання цілісний згорток, а нарізати його на акуратні роли безпосередньо перед подачею на стіл. Звичайно ж, попередньо вийнявши, щоб блюдо прогрілося до кімнатної температури.

Плівка придатна тільки для зберігання в холодильнику: якщо затягнути нею блюдо, яке стоїть в теплі, отримаємо ідеальний інкубатор для розмноження різних хвороботворних мікроорганізмів. Така собі смачна й поживна чашка Петрі (і дорога, що не менш важливо). Тому важливо знати, скільки зберігаються роли без холодильника: не більше трьох годин. Суші і того менше. Після закінчення цього часу рисові колобки і згорточки втрачають смак і стають небезпечними.

Обов'язкова умова зберігання поза холодильником - темрява і відносна прохолода.

Не рекомендується приступати в трапезі, якщо рис і начинка придбали кислуватий запах, змінили свій колір, а рис посірів і став сипатися. Сторонній запах може з'явитися і при зберіганні без плівки: суші і роли вбирають аромати інших продуктів, що зберігаються поруч.

Як бути, якщо зберігати ніде: секрет від нашого ресторану
Як бачимо, недостатньо вміти правильно готувати азіатську кухню і вміти спритно орудувати дерев'яними паличками замість вилки і ножа. З мистецтвом приготування суші та ролів може позмагатися мистецтво їх правильного зберігання в холодильнику і без такого. Тому найпростіший варіант - замовити готові роли і суші в нашому ресторані.

Замість довгого ходіння по магазину в пошуках потрібних продуктів і вивчення їх походження, копіткої праці щодо згортання і нарізування, клопоту щодо забезпечення свіжості і збереження можна просто набрати телефонний номер або замовити улюблену їжу по інтернету.

Довірте ваші клопоти нам! І незабаром кур'єр доставить вам смачні свіжі суші і роли, приготовані з якісних натуральних продуктів.