• Головна
  • Блог
  • Як робити зворотні роли? Роли рисом назовні - це нескладно!

Як робити зворотні роли? Роли рисом назовні - це нескладно!

Як робити зворотні роли? Роли рисом назовні - це нескладно!

Зворотні роли або роли рисом назовні за своїми складовими компонентами не сильно відрізняються від своїх стандартних побратимів, у яких верхнім шаром йде водорість норі, а рисова начинка з іншими інгредієнтами ховається всередині. Але виглядають вони дуже цікаво, і якщо Ви навчитеся того, як робити роли рисом назовні, то просливёте професійним суші-шефом серед своїх знайомих. У цьому матеріалі ми відкриємо методику, як готувати такі роли. До речі, в Instafood готують роли і суші рисом вгору точно так же, як ми зараз розповімо і покажемо.

Покроковий план дій
Зворотні роли це - Філадельфія, Каліфорнія, Тояма рол, і багато інших (в японській кухні вони називаються Урамакі). Вони являють собою ті ж рулетики з рису, листів норі і різноманітних начинок, тільки скорочення кухарем в зворотному порядку - зовні ролу буде його зовнішня начинка, потім рис, потім водорость, і внутрішня начинка.

@_short (products ;; 100 | 130 | 165)
Як тільки не називають клієнти такі зворотні рулети при замовленні - відкриті суші, суші навиворіт, вивернуті роли, суші навиворіт ... Чи можна самому приготувати смачні роли і суші рисом назовні? Звичайно! Ось як робимо їх ми:

на рогожу, вкриту харчовою плівкою, укладається водорість норі, гладка сторона повинна виявитися вгорі, а шорстка зовні;
на водорість викладається з запасом відварений рис (обсяг - близько жмені) і вирівнюється, навіть якщо він виходить за краї - нічого страшного;
далі йде найважливіший етап - лист водорості з рисом необхідно перевернути зворотною стороною так, щоб шар рису виявився внизу на рогожі, а лист водорості нагорі;
коли лист лежить на маті, а водорість дивиться прямо на Вас, як чорний квадрат Малевича, можна укласти на неї ту внутрішню начинку, яка визначає рецептура ролу (для Філадельфії наприклад - це авокадо, крем-сир, і огірок);
далі приступаємо до згортання - ближню до Вас сторону циновки піднімаємо, і притискаємо до середини ролу, вирівнюємо і прибираємо рогожу з плівкою - одна половина ролу повинна бути закручена;
тепер приступаємо до далекої від Вас стороні - укладаємо її на вже згорнуту, і також щільно притискаємо, формуючи в перерізі квадрат;
якщо рецептура має на увазі будь-яку начинку зверху ролу, то вона викладається на отриманий валик, і знову щільно притискається циновкою;
на кінцевому етапі рол нарізається на 6 рівних частин гострим ножем.

Можливі складності і як їх уникнути
Як загортати суші рисом назовні і не зіпсувати їх? Щоб рис не почав прилипати на плівку на рогожі - просто протріть її невеликим шматочком червоної риби - це буде набагато краще, ніж використовувати соняшникову олію, так як в ролах не залишиться запаху.

Намагайтеся формувати рол щільніше, прокочують його в рогожі, і якщо раптом з-під рису визирає водорість, не біда - просто підсипте трохи рису на рол, і прокатати його ще раз.

Буде набагато краще побачити все наочно, ніж читати опис. Подивіться це відео - воно допоможе бажаючим краще зрозуміти процес:

Зрозуміло, як крутити роли рисом назовні? Якщо у Вас вийде це повторити, то така страва прикрасить будь-який стіл з будь-якого приводу!

Чим роли навиворіт краще звичайних?
За своїм інгредієнтам зворотні роли урамакі нічим не відрізняються від класичних ролів, але на смак вони можуть здатися трохи ніжніше, так як щільна водорість в них захована всередину, а смачна начинка вкутує рол зовні.

Ці роли з'явилися як адаптація класичних варіантів для американського споживчого ринку ще в 80-х роках, і першим створеним зворотним ролом став «Каліфорнія». Однак самому робити такі роли трохи складніше, ніж звичайні, так як варто неправильно приготувати рис, він виявиться недостатньо клейким, і рулетики будуть втрачати свою форму, а нарізати їх буде практично неможливо. Якщо у Вас не вийшло зворотні роли з першого разу, можете замовити їх до свого столу в Instafood - наші суші-шефи завжди готові зробити для Вас зразково-показові суші і роли.

Трохи про нас

Ось яких правил дотримується Instafood, коли там готують і роли навпаки і будь-які інші страви:

ніякого маргарину і спредів;
ніякої рослинної продукції з перевищенням норм за нітратами (всі наші постачальники працюють тільки в екологічно чистих районах, і пройшли неодноразову перевірку);
ми завжди використовуємо виключно справжні спеції;
ми не зв'язуємося з продуктами, що містять ГМО.

Також відповідально ми ставимося до доставки:

шлях до Вашого порогу будь-яких страв (роли, бургери, піца, хачапурі і т.д.) займе від 60 до 90 хвилин;
оплатити Ви можете безпосередньо при замовленні або віддати гроші кур'єру;
час виконання замовлень - з 10-00 ранку, до 22-00 вечора.
Спробуйте зробити суші навиворіт самі, а якщо у Вас випадково замість ролів вийшов шматок риби в рисової каші, то зверніться до нас, щоб ми доставили найкращі страви на будинок, в офіс, на робочий обід чи романтична вечеря. Ми обов'язково нагодуємо Вас смачно, вчасно, і красиво. Бажаємо заздалегідь смачного, друзі!