Які страви поєднуються з суші? Що таке суші і роли?

Які страви поєднуються з суші? Що таке суші і роли?

Суші і роли - це традиційні японські страви, головним інгредієнтом яких є рис. Вони стали настільки популярні, що часто їх можна побачити на святковому столі або на романтичній вечері.

Якщо ви плануєте якесь торжество, головною стравою на якому будуть суші і роли, обов'язково зазирніть в наш онлайн-ресторан. Ми готові запропонувати вам широкий асортимент ролів, суші і сетів, в тому числі зі святковим оформленням. Вони підійдуть навіть самим прискіпливим гурманам. За короткий час ми організуємо вам доставку, і ви отримаєте свіжі і якісні страви за доступною ціною.

    Як накрити на стіл згідно зі східними традиціями

    Щоб не уславитися людиною, яка нічого не розуміє в японських традиціях, необхідно знати, з чим їдять суші і роли. Самостійно приготовані або замовлені східні страви - це не єдине, що потрібно для приємного вечора. Необхідно заздалегідь подбати про створення обстановки, яка буде відповідати всім традиціям батьківщини даних страв.

    Підготовка

    Сервіровка столу - перше і найважливіше справа для створення японської атмосфери. Щоб сповна насолодитися вишуканою стравою, для початку потрібно правильно підібрати столовий посуд, адже кожен вид суші повинен мати свою тарілку.

    Суші зазвичай подають на фарфоровому або дерев'яному блюді, яке має квадратну форму. Якщо ви любитель японських страв, то у вас напевно є спеціальний посуд - тарілка сушіоке, бамбуковий піднос або дерев'яна дощечка гета. Поруч з основною тарілкою повинна стояти мисочка для соусу, яка називається сеюзару, іноді замість неї використовують глечик під соус. Крім цього, необхідно на столі мати підставку під палички - хашіокі.

    Правила сервірування столу для ролів майже не відрізняються від правил для суші. Але все ж необхідно точно знати, що можна поставити на стіл з ролами.

    • Крім основної тарілки, таці, який служить серветкою, соусниці і підставки для паличок, можна прикрасити стіл гілочками зелені, вирізаними фігурками з овочів або фруктів. Правда, варто пам'ятати основне правило японців, - все, що знаходиться на столі, повинно бути їстівним.

    • Головна умова правильно сервірованого столу - це мінімально зайняте місце на стільниці. Для прагматичних японців неприйнятно нагромадження на столі, при якому хтось із присутніх може не дотягнутися до основної страви.
    • Прослідкуйте, щоб на столі було непарна кількість приладів. Японці дуже забобонні, але щоб слідувати їх традиціям, не обов'язково знати, чому парна кількість заборонено.
    • Палички повинні розташовуватися на підставці (хасиоки) або на столі таким чином, щоб їх тонкі кінці були повернені вліво.

    Після дотримання всіх цих правил і після отримання замовлення від нашого кур'єра можна приступати до прийому їжі.

    Що подають до суші і ролів

    Страви японської кухні настільки багатогранні, що до кожного з них подають окремі приправи і соуси. Якщо їсти суші або роли з додаванням інших інгредієнтів, можна повністю розкрити смакові якості, а також надати страві особливого аромату і специфічний присмак - саме такий, якого домагаються японські майстри. Для початку варто розібратися, що їдять разом з суші.

    Соуси

    Найпопулярнішими приправами для суші та ролів є:

    • Соєвий соус. Це одна з головних приправ, без яких є японські страви не представляється можливим. Соус надає їм характерний, трохи солонуватий смак. Його часто використовують як доповнення до рибних або м'ясних продуктів, адже він має низьку калорійність і відмінно підходить для більшості страв японської кухні. Для приготування своїх кулінарних шедеврів кухарі не використовують сіль, тому така заправка незамінна. Можна подумати, що їдять з суші соєвий соус, щоб страва не здалося прісним або сухим. Це так - спробуйте сухі роли, які не занурюючи в пряний соус. До того ж, доповнюючи суші і роли цієї заправкою, можна поліпшити травлення - легка кислинка допомагає шлунку справлятися з достатком улюблених вами ролів. Щоб зробити страви більш смачними та корисними, коли наступного разу будете робити у нас замовлення, не забудьте про це смачне доповнення.
      • Васабі. Його також називають японським хріном. Він надає неймовірну гостроту і зазвичай подається до суші з крабом і лососем. Приправа використовується в приготуванні соусів і ролів, з її допомогою кухар створює оригінальний вигляд і надає вишуканий смак страви. Васабі є натуральним засобом проти мікробів, а до того ж перешкоджає руйнуванню емалі і утворення карієсу на зубах.
        • Імбир. Маринований імбир зовні нагадує пелюстки чайної троянди і цілком підходить як закуска до суші. Його освіжаючий смак дає краще відчути аромат кожного з видів японських страв, які ви замовили в сеті або окремо. Тому перед тим як приступити до поїдання іншого виду суші, необхідно з'їсти тоненьку пластинку кореня імбиру. Його свіжий смак дасть вам відчути всі нотки наступного страви.
          • Кунжут. Його використовують в основному для прикраси, найчастіше японці (і ми) застосовують білий або чорний. Дана приправа має дуже виражений смак і до того ж корисна - в складі такі корисні вітаміни, як В1 і Е, а також магній, цинк, залізо, фосфор і кальцій. Кунжут - це необхідне доповнення для ролів та інших страв з рису.
            Рисовий оцет. Має солодкуватий смак і легкий аромат. Його використовують для маринування риби і рису. Що стосується користі, то це хороший засіб в боротьбі зі шлаками і холестерином. Незважаючи на те, що це дуже дорога заправка, в нашому онлайн-ресторані використовується тільки справжній рисовий оцет.
            Горіховий соус. Для його приготування використовують арахіс або справжні горіхи, насіння кунжуту, кунжутне масло і трохи лимонного соку. В основному дану заправку застосовують в приготуванні салатів або овочевих страв, до суші подають його не так часто.

          Темпура

          Якщо ви запитаєте у наших кухарів, з чим їдять роли справжні цінителі, вам напевно дадуть відповідь «темпура». Це обсмажені в клярі шматочки овочів, грибів або морепродуктів.

          Суп

          Ще одним гарніром для традиційних японських страв - суші та ролів - є місо-суп. Готується на основі бульйону з додаванням пасти місо - ферментованої пасти з соєвих бобів в поєднанні з нерафінованої морською сіллю. Місо-суп низькокалорійний, сприятливо впливає на травлення. Він насичує організм безліччю корисних вітамінів і мікроелементів, а також запобігає онкологічним захворюванням.

          Салат

          Влаштовуючи дружні посиденьки, на яких головною стравою є суші, іноді здається, що занадто мало на столі їжі. Щоб вирішити цю проблему, можна приготувати якісь легкі овочеві закуски. Тільки потрібно знати, наприклад, який салат подати до суші.

          Головним правилом подачі доповнень до суші є те, що вони не повинні перебивати смак головної страви. Тому олів'є не підійде! А ось салат з одного інгредієнта, наприклад, з огірка - те, що потрібно. Така закуска відмінно поєднується з суші і готується досить просто. Один огірок нарізати тонкими довгими смужками, після чого заправити його соєвим соусом, посипати кунжутним насінням - і можна подавати до столу.

            Ще одним варіантом закуски до суші є салат Хіяші Вакаме, який також приготований з одного інгредієнта - водоростей. Морські трави заправлені соєвим соусом, кунжутним маслом, лимонним соком, пластівцями гострого червоного перцю, а зверху посипані насінням кунжуту. Апетитно і корисно.

            Якщо ж ви не хочете возитися з приготуванням, ми пропонуємо простий і смачний варіант - замовити у нас як суші, так і закуски до них. У нашому ресторані надано великий вибір різних гарнірів, напоїв, соусів, салатів. Щоб правильно оформити стіл, просто зробіть у нас замовлення. Для цього потрібно зателефонувати за одним із вказаних номерів або залишити заявку на сайті, після чого з вами зв'яжеться наш фахівець. Ось у нього і можна запитати, які страви поєднуються з суші. Ми допоможемо підібрати найбільш підходящий гарнір і порадимо напій до того виду страв, який ви виберете.